Accendo
Accendo

Pedro Rubio

Després d’una llarga experiència en l’àrea de recursos humans, en diferents empreses i responsabilitats, des de formació, desenvolupament, comunicació, organització i gestió del canvi, fins a la direcció de recursos humans, vaig arribar a una conclusió: la clau està en la persona.

La clau del lideratge, del treball en equip, de la comunicació, de les relacions, del canvi, dels resultats..., està en la persona, en el diàleg intern que té amb ella mateixa, en la manera amb què mira el món, en les seves emocions, en les seves actituds i en els seus comportaments.

Per aquest interès en la persona i perquè em motiva ajudar a les persones a desenvolupar el seu potencial, vaig decidir enfocar-me en la formació experiencial i el coaching, perquè la acció combinada d’ambdues és l’eina més potent que conec per a catalitzar el procés de desenvolupament de qualsevol persona.  El desenvolupament verdader no és el fruït d’haver aprés alguna cosa nova, sinó que esdevé quan som capaços de canviar les nostres actituds i comportaments.

Hi ha dues premisses sobre les quals s’assenta la meva concepció de la persona i de l’aprenentatge: la primera, que cada persona és complerta en sí mateixa i ve al món equipada amb la seva pròpia caixa d’eines, i, la segona, que no és possible ensenyar als adults, sinó que són ells els que aprenen quan alguna cosa els interessa o els sembla útil.

Basat en aquestes dues premisses, vaig decidir crear, juntament amb Joana, accendo.  Vam començar l’octubre de 2007 i estem molt enfocats en desenvolupar programes de formació experiencial i coaching per tal d’ajudar a les persones i les organitzacions.

Vaig estudiar Graduat Social i tinc dos postgraus en Direcció de Recursos Humans i en Consultoria de Desenvolupament Organitzacional, i programes superiors de Co-Active Coaching i Co-Active Leadership (del Coaches Training Institute –CTI) i Coaching d’Equips, Organizational Relationships and System Coaching (del Center for Right Relationship- CRR).  Estic certificat com ACC per la International Coach Federation (ICF) i com a analista de Leadership Circle.

He treballat en àrees de Recursos Humans en empreses com ara l’Ajuntament de Mataró, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, United Biscuits i Kraft Foods.

Ajudem a desenvolupar persones i organitzacions